C55-kurser

BJK:s kurser med kölbåten C55 passar dig som är 10 år eller äldre. Våra kurser i C55 är flexibla men riktar sig mest till tonåringar och vuxna.

Ni spenderar hela dagarna på vattnet med en instruktör och har då stor möjlighet att lära er just det ni vill, kanske ska ni skaffa egen båt och vill få en grundläggande kunskap inom navigering? Eller så tycker du att knopar är kul? Du kanske alltid har drömt om att segla med spinnaker? Vad du än har för mål kan våra instruktörer hjälpa dig nå dem under C55-kursen. Om ni är en grupp i varierande åldrar som vill lära er segla tillsammans är C55:an perfekt! 

Båten seglas med instruktör ombord som under veckan blir mindre och mindre aktiv allt eftersom ni blir mer vana seglare. Givetvis coachar instruktören under hela kursens gång och finns alltid inom en armlängds avstånd. Kursen syftar till att lära er alla segelsätt och grundläggande teori och navigation. Har du seglingsvana sedan tidigare hjälper våra instruktörer dig att utvecklas vidare med det du önskar, vare sig det är trim, tilläggningar eller bättre kryss.

Under kursen i C55 seglar vi olika turer varje dag vilket övar era kunskaper genom växling mellan mer och mindre öppet vatten, smalare och bredare passager. Att skärgårdssegla ger effektiv träning i att följa och bedöma vindriktning, planera, samarbeta och ta hänsyn till annan trafik i farlederna. Ibland äter vi lunch på BJK, men inte sällan lägger vi till på en holme och tar med matsäck dit. Ofta börjar och slutar dagarna med kortare teoripass och reflektion.

Vi håller oss i området mellan Fjällbacka och Tjurpannan vilket gör att ni hela veckan befinner er i den vackraste av Bohusläns skärgårdar.

Dela:

Facebook
Twitter
LinkedIn
On Key

Relaterat

Medlemsdag lördag 16 september 2023

Kappsegling, fika och bastu på dagen, höstfest på kvällen. Kappsegling kl.13:00 Höstfest kl.18:30 Vi fixar middag tillsammans med råvaror som klubben handlat, egen dryck medtages.

Bästa seglarskolan någonsin!

Årets seglarskola avslutades i vackraste tänkbara nordbohuslänska seglarväder med duktiga deltagare, stolta anhöriga och glada instruktörer. BJK har igen visat hur segling, lärande, sommar och

Lyckad Carnevalsegling

Årets carnevalsegling gick i soligt väder och lätta vindar. Många båtar deltog med duktiga seglare i alla åldrar. Hög tävlingsvilja som märktes vid rundningarna. Ännu

Seglarskolans första vecka

Veckan började med storm som sen gick över i vackert seglingsväder. Deltagarna har lärt seglingsteori, övat sjömanskap, badat – men framför allt seglat. På måndag