C55-kurser

BJK:s kurser med kölbåten C55 passar dig som är 10 år eller äldre. Våra kurser i C55 är flexibla men riktar sig mest till tonåringar och vuxna.

Ni spenderar hela dagarna på vattnet med en instruktör och har då stor möjlighet att lära er just det ni vill, kanske ska ni skaffa egen båt och vill få en grundläggande kunskap inom navigering? Eller så tycker du att knopar är kul? Du kanske alltid har drömt om att segla med spinnaker? Vad du än har för mål kan våra instruktörer hjälpa dig nå dem under C55-kursen. Om ni är en grupp i varierande åldrar som vill lära er segla tillsammans är C55:an perfekt! 

Båten seglas med instruktör ombord som under veckan blir mindre och mindre aktiv allt eftersom ni blir mer vana seglare. Givetvis coachar instruktören under hela kursens gång och finns alltid inom en armlängds avstånd. Kursen syftar till att lära er alla segelsätt och grundläggande teori och navigation. Har du seglingsvana sedan tidigare hjälper våra instruktörer dig att utvecklas vidare med det du önskar, vare sig det är trim, tilläggningar eller bättre kryss.

Under kursen i C55 seglar vi olika turer varje dag vilket övar era kunskaper genom växling mellan mer och mindre öppet vatten, smalare och bredare passager. Att skärgårdssegla ger effektiv träning i att följa och bedöma vindriktning, planera, samarbeta och ta hänsyn till annan trafik i farlederna. Ibland äter vi lunch på BJK, men inte sällan lägger vi till på en holme och tar med matsäck dit. Ofta börjar och slutar dagarna med kortare teoripass och reflektion.

Vi håller oss i området mellan Fjällbacka och Tjurpannan vilket gör att ni hela veckan befinner er i den vackraste av Bohusläns skärgårdar.

Dela:

Facebook
Twitter
LinkedIn
On Key

Relaterat

Luftvärmepump installerad

Inte bara båtar och bryggor ska fungera, även anläggningen behöver sin omvårdnad. I december installerade vi en luftvärmepump för att värma vårt klubbhus på ett

Fixardagar/kvällar

Är du händig? Gillar du att fixa praktiska saker i hop med andra? Våra medlemmars kunskaper och engagemang utgör en viktig bas för föreningens verksamhet.