RS Feva-kurs

Fevakursen riktar sig till barn och ungdomar som vill gå vidare från optimist eller annan nybörjarsegling. Båten är en tvåmansjolle med storsegel, fock och gennaker och utmanar seglarna tekniskt och taktiskt. 
 

Instruktörerna blandar teori och praktik och deltagarna är alltid delaktiga i förberedelser och efterarbete runt båtarna. Att kunna rigga upp och ner sin båt är minst lika viktigt som att få till ett bra slag på kryssen utan att tappa höjd.  

Det finns goda möjligheter till utflykt och skärgårdssegling liksom kappseglingsträning vid BJK. Till grund ligger alltid SSF’s kursplan vilken syftar till vidareutveckling av seglingens grunder. Om dessa övas mellan holmar och skär eller bojar och banmarkeringar styrs av deltagarnas intressen och önskemål tillsammans med instruktörernas bedömning.

Allt som oftast är kursen en blandning av båda. I Fevagruppen finns klubbens större rib med som säkerhetsbåt. 

Fevan är en fartfylld och rolig båt som bjuder på både skvätt och häng. Lämpliga kläder är våtdräkt eller annat som skyddar mot sol och är anpassat för vatten.  


Dela:

Facebook
Twitter
LinkedIn
On Key

Relaterat

BJK:s 110-åriga historia

BJK, Bohuslänska Jaktklubben, bildades för att främja sportsegling på kusten i början av förra seklet. Jakt, på engelska yacht, är ett äldre ord för båt.

Föreläsning om marinbiologi på årsmötet

På BJK:s årsmöte söndag den 7 april får vi lyssna till marinbiologen Christin Appelqvist som föreläser om livet i vattnet under våra båtar där vi seglar. Vi får lära oss om alger, plankton, fiskar, snäckor, musslor, maskar – och Christins favorit maneter.