Tider och priser för våra kurser

Tid
Seglarskolans kurser pågår fyra veckor i juli (v 27-30), måndag till fredag från 09:00 till 15:00. Deltagarna samlas varje morgon på Vadskär, seglar, äter lunch och seglar därefter ett eftermiddagspass. Vi äter oftast lunch på anläggningen med undantag för utflykter och för C55-gruppen som ibland seglar en hel dag och äter lunch på en holme. Deltagarna har med sig egen mat varje dag, på anläggningen finns tillgång till kök med kyl och mikrovågsugn. Vid avslutningen på fredag har vi seglingsuppvisning och diplomutdelning. Skepp & skoj pågår vecka 28 och 29, tisdag-torsdag från 15:30-18:00.


Kurs
Deltagarna seglar i en av fyra kurser som väljs vid anmälan: Optimist nybörjare, Optimist fortsättning, RS Feva och C55. Se separata flikar för information om respektive kurs och typ av båt. 

Följande kurser erbjuds sommaren 2023:

Vecka 27 (3-7 juli): Seglarskola — Optimist, RS Feva och C55

Vecka 28 (10-14 juli): Seglarskola — Optimist, RS Feva och C55

Vecka 28 (11-13 juli): Skepp & skoj kl.15.30-18.00

Vecka 29 (17-21 juli): Seglarskola — Optimist, RS Feva och C55

Vecka 29 (18–20 juli): Skepp & skoj kl.15.30-18.00

Vecka 30 (24-28 juli): Seglarskola — Optimist och RS Feva


Pris

Våra kursavgifter 2023:

  • Seglarskola barn och ungdomar till och med 18 år: 1950 kr per plats och vecka
  • Seglarskola från 19 år: 2 750 kr per plats och vecka
  • Skepp & skoj: 900 kr per plats och vecka 

Medlemskap

För deltagare i seglarskolans kurser tillkommer medlemsavgift (för att våra försäkringar ska gälla), enskild medlem 250 kr och familj 400 kr.

Betalning
Vi mejlar betalningsinformation till vårdnadshavaren/anmäld deltagare i god tid innan kursen. Kursavgiften ska vara betald senast på fakturans förfallodag för garanterad plats.


Övrigt

Vid otjänlig väderlek förbehåller vi oss rätten att ställa in en eller flera kursdagar utan att återbetala del av kursavgiften. Otjänlig väderlek är främst för hård vindstyrka eller oväder med åska, väderförhållanden som kan innebära säkerhetsrisker för kursdeltagare och instruktörer. Huvudinstruktörerna bedömer om hela eller del av en kursdag ska ställas in och ansvarar för att meddela detta till kursdeltagare och icke-myndiga kursdeltagares kontaktpersoner.

I första hand vid utebliven segling anpassar vi upplägget med teori och andra seglingsrelaterade inomhusaktiviteter. I den mån BJK har möjlighet kan kursdeltagarna erbjudas tillfälle att ta igen uteblivna seglingstimmar senare i kursveckan. 


Dela:

Facebook
Twitter
LinkedIn
On Key

Relaterat

Medlemsdag lördag 16 september 2023

Kappsegling, fika och bastu på dagen, höstfest på kvällen. Kappsegling kl.13:00 Höstfest kl.18:30 Vi fixar middag tillsammans med råvaror som klubben handlat, egen dryck medtages.

Bästa seglarskolan någonsin!

Årets seglarskola avslutades i vackraste tänkbara nordbohuslänska seglarväder med duktiga deltagare, stolta anhöriga och glada instruktörer. BJK har igen visat hur segling, lärande, sommar och

Lyckad Carnevalsegling

Årets carnevalsegling gick i soligt väder och lätta vindar. Många båtar deltog med duktiga seglare i alla åldrar. Hög tävlingsvilja som märktes vid rundningarna. Ännu

Seglarskolans första vecka

Veckan började med storm som sen gick över i vackert seglingsväder. Deltagarna har lärt seglingsteori, övat sjömanskap, badat – men framför allt seglat. På måndag