Seglarskola 2024

BJK erbjuder kurser i segling för barn, ungdomar och vuxna i Grebbestads vackra skärgård med utgångspunkt från vår centralt belägna anläggning på Vadskär. Vi har lång erfarenhet av att arrangera seglarskola och utbilda nybörjare och fortsättare i alla åldrar. Våra kurser pågår måndag till fredag kl. 09:00-15:00 under veckorna 27, 28 och 29. 

Välj mellan Optimistjolle och RS Feva om du är barn eller ungdom. Välj C55 om du är vuxen eller ungdom med intresse av att segla kölbåt. C55 är även ett bra val för er som är en familj eller vänner som vill segla tillsammans. Se separata flikar för mer utförlig information om respektive kurs och typ av båt. 

Skepp & Skoj är vår aktivitet för barn 5-8 år som pågår tisdag, onsdag och torsdag kl.15:30-18:00, v. 28 och v. 29. Den bedrivs i huvudsak på anläggningen i en liten grupp med max 8 deltagare per vecka.

Se separata flikar för:

  • Beskrivning av de olika kurserna 
  • Information om våra båtar
  • Information om tider och priser
  • Instruktion för anmälan till kurs

BJK:s seglarskola är certifierad av Svenska Seglarförbundet, SSF. Våra instruktörer har genomgått SSF:s instruktörsutbildningar och vi följer SSF:s kursplan för seglarskola. Se mer i filmklippet nedan.

Dela:

Facebook
Twitter
LinkedIn
On Key

Relaterat

BJK:s 110-åriga historia

BJK, Bohuslänska Jaktklubben, bildades för att främja sportsegling på kusten i början av förra seklet. Jakt, på engelska yacht, är ett äldre ord för båt.

Föreläsning om marinbiologi på årsmötet

På BJK:s årsmöte söndag den 7 april får vi lyssna till marinbiologen Christin Appelqvist som föreläser om livet i vattnet under våra båtar där vi seglar. Vi får lära oss om alger, plankton, fiskar, snäckor, musslor, maskar – och Christins favorit maneter.

Årsmöte 2024: söndag 7 april

Välkommen till BJK:s årsmöte 2024 söndag den 7 april kl 16:00.Plats är Skärgårdssalen ovanför Infocenter Grebbestad på Nedre Långgatan 48. Årsmötet genomförs enligt dagordningen i